Jouw Winkelwagen
Close Alternative Icon

Zo gebruik je Parfum op de juiste manier.

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Zo gebruik je Parfum op de juiste manier.

De manier waarop je ruikt is een onzichtbaar onderdeel van je stijl en vormt een groot deel van je eerste indruk. Het dragen van de juiste parfum die niet te sterk of te licht is, zal je helpen om een goede en verzorgde indruk achter te laten. In deze blog leer je hoe je het meeste uit jouw parfum kunt halen.

Waar spray je Parfum?

Het correct aanbrengen van parfum is heel eenvoudig. Het moet altijd direct op de huid worden aangebracht vanaf 10-15 centimeter afstand. Om optimaal gebruik te maken van je parfum, moet je het op punten spuiten waar je je hartslag voelt. Op deze plaatsen van je lichaam bevinden de bloedvaten zich dicht bij de huid. Hier straalt de huid warmte uit die helpt om het parfum te verspreiden gedurende de dag. We raden aan om op slechts 2 van deze punten te spuiten: je pols en nek. Bij het spuiten van de pols kun je deppen (niet wrijven!) met de andere pols.

Hoeveel spray je?

Bij gebruik van een "Eau de Parfum" raden wij aan om het 2 of 3 keer te sprayen en slechts één keer per dag opnieuw aan te brengen. Een "Eau de Toilette" kan meer sprays nodig hebben om het de hele dag te laten ruiken, maar dit hangt sterk af van je eigen oordeel en het oordeel van anderen.  

Wanneer gebruik je het?

Parfum werkt het best als je het direct op een schone huid aanbrengt, bijvoorbeeld na het douchen. Alle lichaamsgeuren zijn verwijderd en zullen de geur van het parfum niet beïnvloeden. Een warme douche opent je poriën, waardoor de parfumoliën langer op de huid kunnen blijven. Overweeg het gebruik van een geurloze hydraterende crème voordat je de parfum aanbrengt, om te voorkomen dat je huid de parfum absorbeert.

Hoe bewaar je Parfum?

De manier waarop je de parfum bewaart kan de geur en de houdbaarheid van het parfum beïnvloeden. Op plekken zoals je badkamer wordt de parfum blootgesteld aan snelle temperatuurschommelingen waardoor het sneller zal afbreken. Het plaatsen in direct zonlicht zal een vergelijkbaar schadelijk effect hebben. Zorg ervoor dat je de parfum op een koele, droge en donkere plek zoals je slaapkamerlade bewaart; dit komt de kwaliteit ten goede.

Dit moet je vooral niet doen.

  • Met je polsen over elkaar wrijven na het sprayen. De warmte die ontstaat zal de topnoten oplossen en het parfum sneller laten afbreken.
  • Parfum spuiten op je kleding. Parfum is gemaakt om te mengen met de natuurlijke oliën op je huid die het mogelijk maken om de verschillende noten te doorlopen.
  • Het spuiten van een nevelwolk, en er doorheen lopen. Gewoon niet doen. Het meeste komt op de vloer terecht.