Jouw Winkelwagen
Close Alternative Icon

Eau de Parfum, Toilette en Cologne. Wat is het verschil en welke is het best?

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Eau de Parfum, Toilette en Cologne. Wat is het verschil en welke is het best?

Grote kans dat u bekend bent met de varierende concentratie van parfumolie in een parfum. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen Eau de Parfum, Toilette en Cologne? Waarom is het ene duurder dan het andere? En welke gaat het langst mee?

Samenvattend: ze zijn enigszinds vergelijkbaar, maar ze verschillen in de concentratie van de parfumolie. In die zin is Eau the Parfum het krachtigst en gaat het het langst mee. Het is echter ook de duurste optie, maar het zou de investering waard kunnen zijn als u op zoek bent naar een geur die de hele dag meegaat.

 

Eau de Cologne

Het woord "cologne" is de oudste term die voor parfum wordt gebruikt. Het werd gebruikt om een mengeling aan te duiden van alcohol, water en parfumoliën die zeer licht en mannelijk was. Vandaag de dag is dit nog steeds het geval, want een eau de cologne bevat slechts 2 tot 5 procent parfumoliën. Dit maakt het een zeer lichte en verfrissende geur die ongeveer 2 uur blijft hangen. 

 

Eau de Toilette

Dit geeft een licht en verfrissend tintje aan uw verschijning. Het is relatief goedkoop, u kunt het meerdere malen per dag aanbrengen en op elk deel van uw lichaam gebruiken. Eau de Toilette bevat tussen de 5 en 10% parfumolie en gaat ongeveer 3-4 uur mee. 

 

Eau de Parfum

Historisch gezien is dit de meest universele en gebruikelijke term om uw luchtje mee aan te duiden. Het bevat 10 tot 20 procent parfumolie en is ondanks de hogere prijs een investering die het waard is om te maken. Het blijft ongeveer 5 tot 8 uur hangen, afhankelijk van het specifieke parfum. U hoeft alleen maar uw nek en pols te besproeien om een memorabele indruk te maken.

 

Zorg ervoor dat je de concentratie van de parfumolie controleert voordat je een parfum koopt. De ene concentratie is niet beter dan de ander. Maar je kunt verwachten dat je meer betaalt voor een Eau de Parfum geur in vergelijking met een Eau de Toilette of Eau de Cologne.