Jouw Winkelwagen
Close Alternative Icon

Waar breng je parfum aan? En hoeveel gebruik je?

Arrow Thin Right Icon
Waar breng je parfum aan? En hoeveel gebruik je?

Waar kun je een parfum het beste aanbrengen? En hoeveel parfum gebruik je? Met deze tips zul je er nooit meer naast zitten en haal je het beste uit jouw geur.

Waar breng je Parfum aan?

Een parfum moet altijd direct op de huid worden aangebracht. Doe dit van een kleine afstand, ongeveer 10 centimeter. Parfum heeft warmte nodig om te verdampen. Breng het daarom aan op plekken waar je je hartslag kunt voelen, de zogenaamde "pulse points" waar je huid warm is. We raden aan om 1 of 2 sprays aan te brengen op je hals en de binnenkant van je pols. 

Hoeveel parfum gebruik je?

Bij gebruik van een "Eau de Parfum" raden wij aan om 2 tot 5 sprays te gebruiken, afhankelijk van hoe krachtig het parfum is. Het is normaal dat je het parfum na verloop van tijd zelf niet meer opmerkt, terwijl anderen om je heen het wel nog ruiken. Houd hier rekening mee voordat je parfum opnieuw aanbrengt.

Wanneer gebruik je het?

Parfum werkt het best als je het direct op een schone huid aanbrengt, bijvoorbeeld na het douchen. Alle lichaamsgeuren zijn verwijderd en zullen de geur van het parfum niet beïnvloeden. Een warme douche opent je poriën, waardoor de parfumoliën langer op de huid kunnen blijven. Overweeg het gebruik van een geurloze hydraterende crème voordat je de parfum aanbrengt voor een langduriger effect.

Hoe bewaar je Parfum?

De manier waarop je de parfum bewaart kan de geur en de houdbaarheid van het parfum beïnvloeden. Op plekken zoals je badkamer wordt de parfum blootgesteld aan snelle temperatuurschommelingen waardoor het sneller zal afbreken. Het plaatsen in direct zonlicht zal een vergelijkbaar schadelijk effect hebben. Zorg ervoor dat je de parfum op een koele, droge en donkere plek zoals je slaapkamerlade bewaart; dit komt de kwaliteit ten goede.

Dit moet je vooral niet doen.

  • Met je polsen over elkaar wrijven na het sprayen. De warmte die ontstaat zal de topnoten oplossen en het parfum sneller laten afbreken.
  • Parfum aanbrengen op je kleding. Parfum is gemaakt om te mengen met de natuurlijke oliën op je huid die het mogelijk maken om de verschillende noten te doorlopen.
  • Het spuiten van een nevelwolk en er vervolgens doorheen lopen. Slechts een fractie van het parfum zal hiermee daadwerkelijk op je huid terecht komen.

Shop House of Formulas Parfum