Jouw Winkelwagen
Close Alternative Icon

Eau de Parfum, Eau de Toilette en Eau de Cologne. Wat is het verschil?

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Eau de Parfum, Eau de Toilette en Eau de Cologne. Wat is het verschil?

Grote kans dat je de termen "Eau de Parfum", "Eau de Toilette" en "Eau de Cologne" al eens voorbij hebt zien komen. Maar wat betekent het eigenlijk, en wat is het verschil? Waarom is het een duurder dan het ander, en welke vervliegt het minst snel?

Het verschil tussen deze varianten zit hem in de concentratie parfumolie in het parfum. Dit zijn de voor en nadelen van elk van de varianten. 

Eau de Cologne

Het woord "cologne" is de oudste term die voor parfum wordt gebruikt. Het werd gebruikt om een mengeling aan te duiden van alcohol, water en parfumolie met een lichte en mannelijke geur. Vandaag de dag is dit nog steeds het geval, want een eau de cologne bevat slechts 2 tot 5 procent parfumoliën. Dit maakt het een zeer lichte en verfrissende geur die ongeveer 2 uur blijft hangen. Aangezien parfumolie het duurste bestanddeel is van een parfum, is een Eau de Cologne met zijn lage concentratie hiervan vaak de goedkoopste optie. 

Eau de Toilette

Dit geeft een licht en verfrissend tintje aan je verschijning en is niet te overweldigend. Het is een relatief betaalbare optie, en kan meerdere malen gedurende de dag opgedaan worden op verschillende delen van het lichaam. Eau de Toilette bevat tussen de 5 en 10% parfumolie en gaat ongeveer 3 tot 4 uur mee. 

Eau de Parfum

Dit is een intense en waarneembare geur waar je een duidelijke indruk mee achter laat. Een Eau de Parfum bevat 10 tot 20 procent parfumolie en is minimaal 5 uur waarneembaar. Je kunt de geur het best aanbrengen op een gehydrateerd huid voor een langdurige werking. Door de hoge concentratie parfumolie, is een Eau de Parfum vaak de duurste optie. Doordat je er relatief weinig van hoeft te gebruiken zal het de investering zeker waard zijn.

Shop House of Formulas Eau de Parfum